-->

måndag 24 oktober 2011

Inledande nedräkning

Det svåraste med alla nya projekt är att komma igång.

Det har alltid varit så - och ju större det påbörjade har varit, desto svårare var det att ta det där första steget.

Vilket innebär att vi är i fenomenalt gott sällskap.

Rent sociologiskt gäller att det alltid är smått irrationellt för de tre första personerna att gå med på att göra någonting nytt. Det finns alltid någonting någon annan gör som verkar lovande, och att haka på det nya innebär något av en risk. Tänk om det nya inte fungerar, eller om en missar någonting som är bättre?

Det luriga här ligger i att den fjärde personen gör ett bättre val än de tre första, och att det därmed bara behövs att en övertygar tre personer om att någonting är en bra idé för att det ska bli en bra idé att sätta igång.

Det har alltid varit svårt att komma igång. Som tur är så finns det fler än tre personer i världen - vilket onekligen är en fenomenal början.

onsdag 19 oktober 2011

I händelse av vardag

Vi går alla omkring och oroar oss för saker och ting. Det kan handla om allt från velociraptorattacker till serverkraschar till att den vi är förälskad i ska glömma bort en till precis vad som helst under himmelen. Och som oroliga människor så ställer vi oss allt som oftast frågan - hur kan en förbereda sig på det värsta redan innan det börjat hända?

Tricket är att göra sådant som är bra även när katastrofen inte händer.

Den största delen av livet består trots allt av mellanlägen mellan katastrofer, och det finns ett egenvärde i att vara beredd även för dessa bättre tider.

Så om du oroar dig för att velociraptorer ska anfalla - sprintträna. Den bättre konditionen är alltid användbar. Om du oroar dig för serverkrascher - gör det till en vana att ta regelbundna dubbelbackups. Och om du oroar dig för att bli bortglömd - gör intressanta och spännande saker till vardags.

Det kan inte gå fel även när det går fel.

fredag 7 oktober 2011

Sunt förnuft

Du behöver inte be om lov för att vara awesome.

So don't.