-->

söndag 6 mars 2011

Om misstag

Har ni tänkt på att tillfälliga extraprislappar i affärer ibland är felstavade? Eller, rättare, alla former av lappar som ska informera om att saker tillfälligt är annorlunda, i alla former av omständigheter. Det skulle kunna gå att skapas en hemsida - det finns redan ett antal - vars enda syfte är att dokumentera felstavningar, grammatiska fel och andra språkliga konstigheter.

Det är hoppingivande.

Det innebär nämligen att allting inte alltid måste vara perfekt. En får göra misstag, en får göra fel. Världen går inte under.

Med andra ord är det fullt okej att sätta igång med det en gör utan att varje aspekt, nyans och detalj av ens görande är superperfekt. En behöver inte ha femdubbelkollat allt, tänkt på allt, säkrat allt; så länge ett minimum av det som behövs är på plats så är det bara att köra. Om det är viktigt så lär världen berätta om det när det blir aktuellt; när en väl varit igång ett tag så har en ju lärt sig saker, trots allt.

Tricket är, som alltid, att komma igång först. Och om andra kan komma undan med att inte vara perfekta, så kan vi det också.

2 glada tillrop:

Christer sa...

Hörrödu. Ditt blogginlägg är faktiskt inte perfekt. Kan jag reklamera det någonstans? ;)

Det är först när man börjar sätta en plan i verket som man upptäcker alla små problem man aldrig kunnat förutse, och då som först kan man förstå hur man bäst löser problemen.

Sedan kan det förstås gå åt h-e, men jag brukar tycka att hellre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna bågen.

Så till 10.000-kronorsfrågan: har jag nu tillfört något nytt eller bara omformulerat samma sak som redan stod i bloggposten?

Det vet jag inte, men jag försökte i alla fall.

:D

Sargoth sa...

Du har tillfört en kommentar. Så - aye. ;)

Skicka en kommentar