-->

måndag 4 april 2011

Vardagstriumfer

Tänk om livet vore lite mer som ett tevespel. Inte som ett sånt där gammalt, supersvårt tevespel, där en dör var femte sekund och som en behöver en episk fingerfärdighet of doom för att ens klara första banan på, utan som ett lite mer modernt sådant. Ett med achievements.

Tänk vad många sådana vi skulle förtjäna genom att bara gå omkring och göra saker.

Lyckas du blogga hundra dagar i rad? Win! Lyckas du förvandla en trälig måndagseftermiddag till ett oförglömligt ögonblick? Win! Lyckas du rädda en väns förhållande genom att fälla en godtrogen kommentar som ställer allt i nytt ljus? Epic win!

Det finns förvisso redan achievements för de större sakerna. Att bestiga Mount Everest, vinna nobelpriset eller bli miljonär räknas som informella sådana, men de tenderar att vara ganska okreativa. Att konfirmera sig, gifta sig och skaffa barn räknas också, men hur ofta händer det egentligen?

Grejen är att vi gör massor av nifty saker till vardags som får lite för lite erkännande för vårt eget bästa. Vi får våra medmänniskor att le, kommer med nya idéer, löser problem, ger uppmuntran och är på det stora hela rätt awesome att ha att göra med.

Och allt detta samtidigt som vi går omkring och gör allt det där andra som vi går omkring och gör utan at egentligen tänka på det.

Nu finns det förstås inga afk-achievements för de där små sakerna (än), men om de fanns så skulle vi väldigt snart ha fler av dem än vi har utrymme för.

Håll fast vid den tanken en stund.

0 glada tillrop:

Skicka en kommentar