-->

lördag 19 februari 2011

En knuff framåt

När det gäller statistik så finns det alltid en intressant period som måste tas i extra stort beaktande, och det är tiden före statistiken började göras. Särskilt när det gäller för rent empiriska data, så som väder - den där första dagen en börjar mäta vatten, vind och temperaturer kommer att vara en fenomenalt rekordbrytande dag. ALLT är det nya rekordet, det högsta som någonsin uppmätts! Det är den blåsigaste, molnigaste, soligaste, varmaste, kallaste, längsta, kortaste, bästa och mesta dagen någonsin!

Vilket då innebär att alla eventuella första gånger helt enkelt får erkänna att alla resultat är awesome, rakt av, utan vidare.

Det är med andra ord dags att slå ett par rekord - efter några ord om urvalet. Det vore i och för sig intressant med en sammanställning av hur folk rör sig knuffledes rent generellt, men i egenskap av att vara en temablogg så behövs en avgränsning i enlighet med detta tema. Eftersom det har varit en populär sport att kalla ungefär alla i Piratpartiet för naiva dumpositivister så är det logiskt att de kommer med på walkover. Eftersom framtiden inte är en partsinlaga så är det dessutom logiskt att ta med ett par andra bloggare som skriver om våra nya, goda tider - särskilt då när det gäller människors förmågor att kommunicera och konspirera.

Så. Rekordslageri - med fanfar och allt.

4. Henrik Alexandersson
7. Falkvinge on Infopolicy
12. Anna Troberg
16. Mina moderata karameller
18. Opassande
24. Jardenberg unedited
25. Tianmi
26. Copyriot
30. Christian Engström
31. Farmor Gun
32. Oscar Swartz
34. Magnihasa
37. Sagor från livbåten
45. Scaber Nestor
49. JMW Kommunikation

Så. Nyoptimisms första veckoliga knufflista, i all enkelhet. Om jag missat någon, slarvat med stavningen eller använt ordet "positivist" på ett sätt som inte är helt korrekt, så skriv gärna en kommentar.

Eller två. Plats finns.

3 glada tillrop:

Christer sa...

Hmm... känns som att jag satte igång nåt? :)

Niklas Starow sa...

:)

Farbror Skabbe har en gång i tiden varit top-10.
Men sen kom valrörelsen igång och då var oberoende bloggar inte populära att länka till, sedan dess har jag harvat i gärdsgårdsserien ;)

Sargoth sa...

Christer: Det krävs ju som bekant inte så mycket för att åstadkomma förändring. Varje liten impuls kan vara början på någonting stort. ^^

Scabbe: En märkbar skillnad mellan före och efter valet är att det numera krävs 800 färre poäng för att kunna kalla sig topplistare. Förhoppningsvis kommer det att innebära större rörlighet bland de inblandade - annars måste jag ju posta samma lista varje vecka, och orka det. ;)

Skicka en kommentar